ویتیلیگو



    لک وپیس از جمله بیماریهای شایع پوستی است که مشخصه آن کاهش قابل توجه یا از بین رفتن سلولهای رنگدانه ساز پوست(ملانوسیتها) میباشد. علامت ظاهری بیماری بصورت روشن و یا کاملاً سفید شدن رنگ پوست است. نواحی شایع بیماری صورت (بخصوص پلک و دور دهان)،آرنجها و انگشتان دست،زانوها و انگشتان پا و ناحیه تناسلی بوده ولی به واقع هیچ منطقه ای در امان نمی باشد. سن شایع شروع بیماری دهه اول و سوم زندگی است. بیماری 2-5/0 درصد افراد جامعه را مبتلا می کند. در برخی موارد جنبه وراثتی دارد ولی وجود یک فرد مبتلا در یک خانواده لزوماً به معنی ابتلاء حتمی سایرین نمی باشد.مسری نبوده و تماس با افراد مبتلا هیچگونه مشکلی ایجاد نخواهد کرد.

   روشهای درمانی مختلفی برای بیماری به کار گرفته شده است از جمله: درمانهای داروئی موضعی و خوراکی، نور درمانی، لیزر درمانی، پیوند پوست که در اغلب موارد موثر و مفید هستند. در گروه کوچکی از بیماران این روشها اثر بخشی ندارند. در این افراد می توان از سلول درمانی برای مداوای این افراد سود جست. در این روش از بخشی از بدن که معمولاً ناحیه باسن است لایه بسیار نازکی از پوست برداشته می شود. سلولهای پوست از یکدیگر تفکیک می شوند. اگر تعداد سلولها کافی باشد پس از 24 ساعت سلولها به محل مبتلا تزریق می گردند. در حال حاضر با این روش می توان محدوده ای حدود 100 سانتیمتر مربع(حدود یک کف دست) را پوشش داد. ولی اگر تعداد آنها کافی نباشد سلولها در محیط کشت آزمایشگاهی که معمولاً چند ماه طول می کشد تکثیر شده و سپس تزریق سلول انجام می شود. در این روش محدودیت اندازه وجود ندارد. در هر دو روش درمان سرپائی، بدون بیهوشی، بستری و دوره نقاهت است.

    از حدود 3-2 ماه پس از تزریق برگشت رنگدانه آغاز شده و حدود یکسال طول میکشد تا کامل شود. احتمال اثر بخشی این روش حدود 60 درصد است. بدین معنی که دربیش از نیمی از بیماران کاملاً رنگ پوست به حالت طبیعی برگشته و یا پاسخ قابل توجهی ایجاد میشود. ولی در 40 درصد بیماران پاسخ یا وجود ندارد و یا چشمگیر نیست. بنابر این انجام سلول درمانی الزاماً به معنی درمان قطعی نیست.

لازمه درمان این بیماران توقف کامل بیماری حداقل بمدت یکسال است. بدین معنی که تعداد لکه های سفید بیشتر و یا اندازه آنها بزرگتر نشده باشد. سن زیر 12 سال، بارداری، انجام لیزر و نور درمانی و دریافت داروهای خوراکی سرکوب کننده سیستم ایمنی ظرف 6 ماه گذشته از مواردی است که انجام پیوند سلول را به بعد موکول میکند.  

تمام اطلاعات مربوط به سلول درمان ویتیلیگو قابل گنجاندن در اين متن نمي باشند

برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 23562171 تماس حاصل نموده  و یا به وب سایت www.rctc.ir  مراجعه فرمائید.

 

7 اردیبهشت 1393
نویسنده : - | بازدید ها : 8460 نفر

آخرین اخبار و مطالب

چند لحظه صبر کنید