سردرد میگرنی



سم بوتوليسم بطور معمول در طبيعت توسط يکي از انواع ميکروبها توليد ميگردد. آمپولهاي حاوي سم بوتوليسم  با نامهاي تجاري مختلف توليد شده اند  که يکي از شناخته شده ترين آنها بوتاکس است که فعلاً حداقل در ايران در دسترس نمي باشد. يکي از انواع ديگر آن که فعلاً بيشترين کاربرد را دارد با نام تجاري ديسپورت مي باشد که در ايران هم موجود است.

آمپولهاي حاوي سم بوتوليسم فلج کننده عضلاني بوده و با تزريق زير جلدي و يا داخل عضلاني آن مي توان عضلات را از کار انداخت و يا حداقل از قدرت انقباضي آن عضلات کاست.

آمپولهاي مذکور براي درمان موارد مختلفي بکار گرفته شده اند مثل انقباض بيش از حد عضلات گردن, برخي از انواع سردرد هاي ميگرني, تعريق بيش از حد کف دست و پا و زيربغل و کاهش چين و چروکهاي صورت که به دليل انقباض عضلاني ناخواسته و يا بيش از حد عضلات صورت ايجاد شده اند.

اثربخشي تزريق از حدود ١ ساعت بعد شروع شده و تا حدود ١ هفته به حداکثر خود مي رسد. طول مدت اثر بخشي تقريباً ٦-٣ ماه مي باشد که البته به ندرت اين زمانها ممکن است کوتاهتر و ياطولانيتر باشد.

در قريب به يقين موارد تزريق حتي با تعداد جلسات تزريق متعدد هم اثر آنها دائمي نخواهد شد. بايد بخاطر داشت اين گونه تزريق ها درمان کننده میگرن نمیباشند لذا با اتمام مدت اثر بخشی سردردها نیز باز خواهند گشت.

اثر بخشی در بهترین حالت بصورت قطع کامل سردرد است ولی معمولاً شدت، تعداد و مدت حملات سردرد را کاهش میدهد.

محل تزریق در سردرد میگرنی با تزریق برای کاهش چین و چروک متفاوت است. معمولا تزریق در نواحی خاصی از سر و صورت انجام میگیرد.

تزريق در نوبت هاي مختلف ممکن است در يک شخص اثرات و عوارض متفاوت داشته باشد. بعنوان مثال ممکن است فردي در نوبتهاي متعدد پاسخ قابل توجه داشته ودر يک نوبت پاسخ کافي نشان ندهد. و يا ممکن است يک فرد در چند نوبت تزريق بدون مشکل بوده ولي در يک نوبت افتادگي موقت پلک پيدا کند. حتي طول دوره اثر بخشي ممکن در تزريق در زمانهاي مختلف متفاوت باشد.

هر چند اينگونه تزريق ها عوارض جدي در بر ندارد ولي گاهي عوارض زير ممکن است ديده شود که در هر حال گذرا بوده و پس از چند هفته معمولاً خود به خود برطرف ميشوند:

کبودي در محل تزريق (در عرض چند روز از بين ميرود), افتادگي پلک, بالا رفتن ناخواسته ابرو يک يا دوطرفه,  دو بيني, حرکات نامتقارن صورت, کاهش تعريق در مناطق تزريق شده و واکنش ناشي از حساسيت بصورت تورم در محل تزريق و يا صورت

31 فروردین 1393
نویسنده : - | بازدید ها : 3454 نفر

آخرین اخبار و مطالب

چند لحظه صبر کنید