قوچ شبیه سازی شده رویان، زنده و سالم است


تولد اولین قوچ قمیشلو با روش شبیه سازی بین گونه ای بومی ایران انجام شده و بیش از یکماه از تولد آن می گذرد.
پژوهشگاه رویان در راستای حفظ گونه های حیوانی درمعرض انقراض، قوچ قمیشلو را که خاص منطقه قمیشلو نزدیک اصفهان است در فهرست قرمز حیوانات در حال انقراض قرار داشت را برای شبیه سازی انتخاب کرد.
به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دکتر حمید رضا گورابی در نشست خبری شانزدهمین جشنواره و کنگره رویان با اشاره به اینکه مدتی ها به دنبال تولد این حیوان بودیم، افزود: خوشبختانه محققان ما در اصفهان با بهره گیری از روش هایی، این حیوان را از طریق شبیه سازی به دنیا آوردند که توانستند موفقیت بزرگی بدست آورند.
وی همچنین به موفقیتهای دیگری در این پژوهشگاه اشاره کردوگفت: محققان و پژوهشگران ما توانستند با انتقال 12 جنین به 12 بز حدود 9 تولد زنده داشته باشند.


** بهره گیری از توان نیکوکاران در ساخت و ساز بیمارستان سلول درمانی
گورابی با اشاره به اینکه سعی کردیم خیرین و نیکوکاران کشور را با سخت بیمارستان سلول های درمانی آشنا کنیم، گفت: در تلاش هستیم تا از توان و ظرفیت آنها برای ساخت و ساز این پروژه بهره بگیریم.
وی با اشاره به اینکه ساخت این بیمارستان مورد نیاز کشور است اظهار کرد: غفلت از این موضوع مهم سبب پشیمانی همه ما و مسوولان خواهد شد و صدمه این غفلت را همه مردم خواهند دید.
گورابی به آخرین وضعیت بیمارستان سلول درمانی که در سال گذشته عملیات اجرای آن آغاز شد اشاره کرد و گفت: عملیات اجرای این پروژه درمانی مقداری به جلو رفته اما کار به کندی به پیش می رود.
وی با اشاره به اینکه مسوولان شهرداری تهران تلاش می کنند که مشکل کمبود بودجه این طرح عمرانی را برطرف کنند اظهار امیدواری کرد که شهرداری تهران با عزمی جدی که داشتند و کمکی که کردند کار را با سرعت بیشتری به پیش ببرند.
پژوهشگاه رویان هشتم خرداد سال 1370 به عنوان مرکز جراحی محدود با هدف ارائه خدمات درمانی به زوج‏های نابارور و پژوهش و آموزش در زمینه علوم باروری و ناباروری توسط زنده یاد دکتر سعید کاظمی آشتیانی و گروهی از پژوهشگران و همکارانش در جهاد دانشگاهی علوم پزشکی ایران تاسیس شد.
این مرکز در سالهای 1377 و 1387 به ترتیب مجوز مراکز تحقیقات علوم سلولی و مرکز تحقیقات پزشکی تولید مثل را از شورای گسترش دانشگاه‏های علوم پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دریافت کرد و آبان ماه 1388 شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با ارتقای آن از پژوهشکده به پژوهشگاه رویان موافقت کرد.
پژوهشگاه رویان فعالیتهای پژوهشی،آموزشی و درمانی خود را در قالب سه پژوهشکده و دو مرکز خدمات تخصصی (مرکز درمان ناباروری و مرکز سلول درمانی) با راهبرد از علم تا کاربرد انجام می دهد.
پژوهشکده زیست فناوری جانوری: این پژوهشکده بر تولید دام و محصولات وابسته مرتبط با زیست فناوری آن فعالیت دارد. پژوهشکده شامل گروه های پژوهشی مهندسی ژنتیک، زیست شناسی سلول جنسی و گروه زیست فناوری جانوری است.
پژوهشکده زیست شناسی و فناوری سلول های بنیادی رویان: این پژوهشکده در زمینه طب پیوند با شناخت مبانی پایه زیست شناسی سلول های بنیادی، توسعه تحقیقات ترجمانی سلول های بنیادی روی حیوانات آزمایشگاهی و انجام کارآزمایی های بالینی فعالیت دارد.
این پژوهشکده شامل گروه های پژوهشی سلول های بنیادی و زیست شناسی تکوینی، فناوری نانو و زیست مواد، زیست پزشکی ترمیمی و سلول درمانی، زیست شناسی سامانه های مولکولی است.
پژوهشکده زیست شناسی و طب تولید مثل رویان: این پژوهشکده در زمینه افزایش میزان باروری، سلامت جنین و بهبود سلامت جامعه از طریق تحقیق و درمان ناباروری در حوزه های مختلف تولید مثل فعالیت دارد. این پژوهشکده شامل گروه های پژوهشی ژنتیک تولید مثل، جنین شناسی، اپیدمیولوژی و سلامت باروری، اندوکرینولوژی و ناباروری زنان، آندرولوژی، تصویربرداری تولید مثل است.

9 شهریور 1394
نویسنده : ایرنا کد خبر: 81739016 | بازدید ها : 4066 نفر

آخرین اخبار و مطالب

چند لحظه صبر کنید