رژیم غذایی و واریس


كتر مهرداد اقدسي روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمي ايرنا اظهار داشت: يبوست فشار وارد بر سياهرگ هاي ساق پا را افزايش مي دهد و منجر به تشكيل واريس مي شود؛ رژيم غذايي غني از فيبر سبب كاهش يبوست و پيشگيري از بروز واريس به ويژه در افرادي كه به صورت ژنتيكي داراي استعداد ابتلا به اين بيماري هستند، مي شود.
وي گفت: براي پيشگيري از يبوست به ويژه در وعده صبحانه مصرف غلات و نان سبوس دار توصيه مي شود؛ اين غلات غني از فيبر نامحلول، آب را در خود نگه مي دارد و سبب خروج راحت تر مدفوع از دستگاه گوارش مي شود.
اقدسي ادامه داد: افزايش دريافت فيبر در رژيم غذايي بايد همراه با افزايش دريافت آب باشد؛ بنابراين افراد براي پيشگيري از ابتلا به واريس در كنار مصرف مواد فيبردار بايد روزانه دستكم ۶ ليوان آب بنوشند.
وي گفت: مصرف سبزي هاي تازه داراي برگ هاي سبز و رنگي مانند كلم، كاهو، اسفناج، هويج، گوجه فرنگي و انواع فلفل دلمه اي به دليل دارا بودن فيبر فراوان از بروز يبوست و ابتلا به واريس پيشگيري مي كند.
اقدسي درمورد زنان باردار اظهار داشت: زنان باردار به دليل افزايش سطح هورمون پروژسترون كه انقباضات روده بزرگ را آهسته مي كند، بيشتر در معرض ابتلا به يبوست هستند از طرف ديگر افزايش وزن آنها نيز اين احتمال را شديدتر مي كند، بنابراين زنان باردار بايد به مصرف مقدار كافي از اين دسته از مواد غذايي توجه ويژه داشته باشند.
وي مصرف موادغذايي مانند برگه هاي آلو، هلو، زردآلو و انجير را در ميان وعده هاي غذايي براي رفع يبوست و كاهش فشار بر دستگاه گوارش و درنتيجه كنترل واريس بسيار موثر دانست.
اقدسي ياداور شد : مصرف نكردن برخي مواد غذايي در كاهش احتمال ابتلا به واريس موثر است به عنوان مثال كاهش مصرف انواع روغن ها، كره، بيسكويت، كيك و شيريني هاي خامه دار و شكلات به دليل اين كه سرشار از چربي است و احتمال افزايش وزن و واريس وريدي را مي دهد، در اين زمينه موثر است.
به گفته وي همچنين غذاهايي كه به طور طبيعي سبب بروز يبوست مي شود بايد به ميزان كمتر و يا به صورت تركيبي همراه با غذاهاي ملين مصرف شود.

14 مهر 1392
نویسنده : 80845286(3569698)ایرنا | بازدید ها : 4682 نفر

آخرین اخبار و مطالب

چند لحظه صبر کنید